У кінці кожного робочого дня будь-які (і знімні, і незнімні) ножі повинні бути очищені від бруду і волосся, після чого їх потрібно змастити спеціальним маслом.
* На брудні ножі накладати мастило не можна, так як це призведе до більш швидкого їх виходу з ладу.
Якщо ніж незнімний, для того щоб почистити, потрібно відкрутити його від корпусу. При наявності промивної рідини використовувати її: промити і протерти ніж сухою ганчірочкою. Потім прикрутити ніж назад до машинки і виставити його на окантовку. Окантовка виставляється кожним майстром індивідуально, залежно від сили рук. Загальноприйнята висота зрізу при виставленні на окантовку – 1 мм.
Виставлений ніж потрібно змастити спеціальним маслом для змащення ножів (Moser, Oster, Thrive). Ніякі інші масла використовувати не можна, вони залишають плівку.
Області для мастила у будь-яких ножів однакові – це місця зіткнення динамічного (1) і статичного (2) ножів.
При тривалому нерухомому стані масло має властивість густіти. Якщо машинку не планується використовувати протягом терміну більше 3-х тижнів, то ножі повинні бути зняті і насухо витерті. Це виключить можливість їх “злипання”, що заважає руху ножів при відновленні роботи машинки.